Változott a gyermekétkeztetés intézményi térítési díja

Ezúton tájékoztatom a tisztelt Szülőket, hogy a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény (a továbbiakban: Gyvt.) jogszabályi előírásait figyelembe véve Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 2022. november 16-i döntése alapján a gyermekétkeztetés intézményi térítési díja emelkedik.
A Gyvt. 151. § (3) bekezdésében foglaltak alapján a gyermekétkeztetés intézményi térítési díjának alapja az élelmezés nyersanyagköltségének egy ellátottra jutó napi összege.
A Gyvt. 151. § (4) bekezdése szerint a gyermekétkeztetés személyi térítési díját (a kötelezett által fizetendő térítési díj) az intézményvezető a (3) bekezdés szerinti napi összeg általános forgalmi adóval növelt összegének és az igénybe vett étkezések számának, valamint a normatív kedvezményeknek a figyelembevételével állapítja meg.
Az intézményi térítési díj általános forgalmi adóval növelt összege, így a személyi térítési díj (az igénybe vett étkezések számának, valamint a normatív kedvezményeknek a figyelembevétele nélkül) 1 napra 2023. január 1-jétől:

  • egyszeri étkezés – csak ebéd 520 Ft
  • kétszeri étkezés 630 Ft
  • háromszori étkezés 735 Ft.